Φυσική

Τα δόντια μας - Η αρχή του ταξιδιού της τροφής

Το ταξίδι της τροφής συνεχίζεται

 

ΕΔΩ!!

Επανάληψη στην ενότητα "Ηλεκτρισμός"

Παιχνίδι με τον στατικό ηλεκτρισμό...

 
Παίξε με τον στατικό ηλεκτρισμό στις επόμενες εφαρμογές. Ακολούθησε τις οδηγίες (αν δεν εμφανίζονται, πάτησε το κουμπί "βοήθεια") και κάνε εικονικά πειράματα.
Προσοχή! Κάνοντας κλικ στις εικόνες ΔΕΝ θα μεταβείς στις εφαρμογές, αλλά θα σου ζητηθεί να κατεβάσεις τα συγκεκριμένα αρχεία. Δεν χρειάζεται να κάνεις αποθήκευση. Πάτησε απλώς "άνοιγμα" για να ξεκινήσει κάθε εφαρμογή (χρειάζεται βέβαια να υπάρχει στον υπολογιστή σου το προγραμματάκι για τις Java εφαρμογές, αλλά μάλλον θα υπάρχει).

 

 

 
Univercity of Colorado

 

 

 

 

 

 

Στατικός ηλεκτρισμός...

 
  Αλλαγή κεφαλαίου στη φυσική! 
Ηλεκτρισμός για τα επόμενα μαθήματα και πάμε να δούμε τον στατικό ηλεκτρισμό στο Φ.Ε.1 μέσα από τις γνωστές μας αναλυτικές παρουσιάσεις του συνάδελφου Γρηγόρη Ζερβού.


Μαζί, η θεωρία και οι απαντήσεις των εργασιών.

 

Προσομοίωση στη διαστολή και στη συστολή...

 
Παίξε με τη συστολή και τη διαστολή χρησιμοποιώντας την επόμενη προσομοίωση. Ακολούθησε τις οδηγίες και, με τον κατάλληλο χειρισμό, πέρασε το αυτοκίνητο πάνω από τη γέφυρα την κατάλληλη στιγμή...
 
Και μια επιπλέον δραστηριότητα: Αφού τελειώσεις με το παιχνίδι, μπορείς να βρεις σε ποια υλικά η διαστολή και η συστολή είναι μεγαλύτερη; Στα στερεά, στα υγρά ή στα αέρια;
 
(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στην προσομοίωση)